Bezwaar tegen Badhotel Midsland

Stichting Duinbehoud heeft bezwaar gemaakt tegen de bouw van een groot badhotel in Midsland aan Zee op Terschelling. Naar de mening van Duinbehoud zal het nieuw te bouwen hotel schadelijk zijn voor de natuur in de duinen en het kustlandschap aantasten. Door de grootschaligheid van het badhotel zal het gebouw ver uitsteken boven het duinlandschap en van grote afstand zichtbaar zijn.

Duinbehoud vindt het niet terecht dat voor de bouw van het badhotel een beroep wordt gedaan op oude rechten. “Van die oude rechten is meer dan 25 jaar geen gebruik gemaakt en die zijn daarom verjaard”, aldus directeur Marc Janssen. Daarbij is in 2017 een landelijk Kustpact gesloten tussen overheden en natuurorganisaties met de afspraak om de almaar toenemende bebouwing in de kust een halt toe te roepen en bij bouwplannen meer rekening te houden met natuur en landschap. “Van inpassing in het kustlandschap is bij deze plannen in het geheel geen sprake en daarom in strijd met rijks- en provinciaal beleid”.

De duinen staan bekend vanwege de grote biodiversiteit. Kenmerkend is de grote rijkdom aan verschillende planten- en diersoorten, de variatie aan verschillende leefgebieden en het afwisselende landschap. Stichting Duinbehoud zet zich in heel Nederland in om dit bijzondere gebied te beschermen.

Gerelateerde berichten

Achter het strand van IJmuiden ligt een kleine maar heel bijzondere vochtige duinvallei: het Kennemerstrand. Wat ooit strand was, heeft zich in enkele decennia – met hulp van mensenhanden – ontwikkeld tot een voor ons land maar ook voor de Europese kust uniek natuurgebied.
Bier: gemaakt van gist, granen, hop. Maar vooral water. In Haarlem waren veel brouwerijtjes. Via de Brouwersgracht voerde men duinwater uit de Brouwerskolk aan. Er loopt nog steeds een leuk pad onder spoor en snelweg door, met enkele hoge bruggen, van de binnenstad langs deze gracht. Dit pad leidt je naar het Middenduin. Ga dit gebied in, volg het water, de Brouwerskolk, steek over en loop aan de overzij terug. Daar staan primula’s. 
In de winter worden de jongen van grijze zeehonden geboren op de afgelegen zandstranden zoals Richel en de Noorderhaaks. De pups hebben bij de geboorte een lange witte vacht, die pas na enkele weken verhaart. Tot die tijd kunnen ze niet het water in.