skip to Main Content

Winteractiviteiten bij Dunea

Dunea organiseert de komende tijd weer allerlei activiteiten. Wie zin heeft in een stevige natuurwandeling, kan op zaterdag 22 december 2012 een kijkje nemen bij de projecten rond natuurherstel. Dunea spant zich al jaren in voor een goed natuurbeheer en heeft haar maatregelen meermalen met succes beloond zien worden. Deelname aan deze excursie is gratis, vertrek van Hotel Duinoord om 9:30 uur. Inschrijving verloopt via het aanmeldformulier.
De duinexcursie loopt voornamelijk over onverhard en soms moeilijk begaanbaar terrein. Helaas zijn ze daardoor ongeschikt voor kinderwagens, kleine kinderen, rolstoelen of mensen die slecht ter been zijn. Honden zijn niet toegestaan.

Activiteitencentrum De Tapuit
Naast de excursies heeft Dunea met het nieuwe activiteitencentrum in Meijendel een prachtig onderkomen gevonden voor haar aanbod aan speelse leermomenten voor jong en oud. Vanuit dit centrum organiseert zij ook een scala aan activiteiten die gericht zijn op natuur, water en kinderen.

15 december 2012 (zaterdag) – Kijfhoek/Bierlap: Transparante duinen
Start om 11:00 uur bij het informatiebord parkeerplaats aan het begin van de Meijendelseweg, Wassenaar.
Organisatie: IVN. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

29 december 2012 (zaterdag) – Workshop natuurfotografie
Activiteitencentrum De Tapuit (Meijendel), van 10:00 tot 14:00 uur.
Aanmelden via bezoekerscentrum@dunea.nl. De kosten bedragen € 49,- per persoon.
Kinderen vanaf 8 jaar zijn onder begeleiding ook welkom: 1 kind per volwassene. Kinderen die jonger zijn dan 12 jaar doen gratis mee.
Wil je graag betere natuurfoto’s maken? En wil je ook weten wat je ermee kunt doen, hoe je ze af kan drukken of kan delen via email en internet? Kom dan zaterdag 29 december naar het activiteitencentrum De Tapuit in Meijendel, en neem je digitale camera mee. Het is handig als je de camera zelf kan instellen, maar dat is niet vereist. Om 10:00 uur is de ontvangst in het activiteitencentrum met thee, koffie of limonade. Vervolgens geven ervaren natuurfotografen, Joost van der Sluijs en Joost Bouwmeester (beeldredacteur van DUIN, het magazine van Stichting Duinbehoud), een introductie op natuurfotografie. Zij vertellen over de basis-instellingen van de camera. Ook besteden ze aandacht aan hoe je de natuur beleeft, want zonder emotie krijg je maar moeizaam mooie foto’s. Daarna gaan we naar buiten met de camera, op zoek naar jouw natuurbeleving. Na ongeveer twee uur zijn we weer in het centrum. Daar bekijken we een aantal foto’s, die we projecteren en gezamenlijk bespreken en krijg je tips voor het eenvoudig nabewerken van je mooiste foto’s.

3 januari 2013 (donderdag) – Gezins GPS tocht in het duin
Start vanaf bezoekerscentrum tussen 10:00 en 12:00 uur.
Aanmelden kan via info@tgpst.nl. De kosten bedragen € 15,- per apparaat.

Januari/februari 2013 – Tekenen in het wild
Zeven middagen van 13:30 tot 16:00 uur + tentoonstelling.
Aanmelden kan via bezoekerscentrum@dunea.nl. De kosten bedragen € 95,-.
Deze activiteit is bedoeld voor kinderen van 6-12 jaar. Ouders zijn het laatste halfuur welkom om iedereen aan het werk te zien.
Op een speelse manier maak je kennis met het licht in de duinen en de kleuren van het bos: je gaat op onderzoek uit in Meijendel, gewapend met tekenspullen en goede ogen! Neem je vergrootglas of verrekijker mee, zodat je de kleinste en mooiste details kunt zien. Laat je verrassen door je eigen tekentalent!
Meer informatie kan je vinden op www.tekeneninhetwild.nl.

27 januari 2013 (zondag) – Gezins GPS tocht in het duin
Start vanaf bezoekerscentrum tussen 10:00 en 12:00 uur.
Aanmelden kan via info@tgpst.nl. De kosten bedragen € 15,- per apparaat.

Activiteitencentrum De Tapuit. Foto: Wim Remmelzwaal.

Activiteitencentrum Dunea

Back To Top