skip to Main Content

Nooit meer bang voor duinvee

Nooit meer bang voor duinvee - bij PWNOp een dag slaat het noodlot toe. Je loopt nietsvermoedend door de duinen en staat ineens oog in oog met een stomende Harley Davidson: een Schotse Hooglander! De damp komt uit z’n neusgaten, de horens steken imposant in jouw richting. En je moet er langs… Wat nu?

Workshop
Wie in zo’n situatie door angst overvallen wordt, doet er goed aan eens in de goeiige oogjes te kijken, die tussen de lange haren door je nieuwsgierig aanstaren. En als dat niet helpt, is er altijd nog de cursus bij PWN. Een boswachter en veehouder vertellen op diverse data in oktober, november of december bij Gasterij de Kruisberg in Heemskerk wat je kan doen als deze imposante dieren je pad kruisen. Je leert het gedrag inschatten en raakt meer met ze vertrouwd. Ook zijn er nog veel misverstanden die aan de kaak worden gesteld. De workshop duurt anderhalf uur, inclusief een ontmoeting met de koeien gedurende het laatste half uur.

Data, adres en aanmelden
De colleges worden gegeven op vrijdag 26 oktober, vrijdag 9 november, zaterdag 24 november, vrijdag 30 november en zaterdag 8 december. Alle colleges starten ‘s ochtends om 9.00 uur bij Gasterij De Kruisberg in Heemskerk. Parkeren kan bij duiningang Kraaiennest, aan de Beverwijkerstraatweg in Heemskerk. Ga bij de stoplichten en de Patatoloog linksaf en daarna direct rechtsaf. Vanaf de parkeerplaats is het tien minuten lopen naar De Kruisberg.
Het college is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar, maar er wordt wel dieper op de materie ingegaan. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden is noodzakelijk, dit kan via de website of bel Bezoekerscentrum De Hoep: 0251 – 661 066 (7 dagen per week bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur).

Foto: Wim Remmelzwaal.
Back To Top