skip to Main Content

Nationaal Park Hollandse Duinen

Log in en praat mee over Nationaal Park Hollandse Duinen! Nationaal Park Hollandse Duinen wil inwoners, ondernemers en organisaties mee laten praten over twee ambities: het realiseren van verbindingen tussen gebieden en het nationaal park beter zichtbaar maken. We doen dat via het innovatieve online platform Civocracy https://www.civocracy.org/nphollandseduinen. Als we putten uit de kennis en ervaring van inwoners, ondernemers en organisaties kunnen we betere uitvoeringsplannen maken, voor de inrichting en het beheer van de natuurgebieden en de groene openbare ruimte. Dus laat van je horen!

Hollandse Duinen is een nationaal park in ontwikkeling. Het prachtig kustlandschap waar landgoederen, duinen, zeedorpen en steden elkaar afwisselen, is vorig jaar door de Nederlandse bevolking verkozen als één van de drie mooiste natuurgebieden van Nederland. Het beoogde Nationale Park Hollandse Duinen is 43 kilometer lang, tot 8,5 km breed, en  is grofweg 200 km2 groot en omvat een aaneengesloten gebied van Hoek van Holland tot Langevelderslag.

De initiatiefnemers en partners van het Nationaal Park Hollandse Duinen grijpen de kans om dit mooie natuurgebied nog beter op te kaart te zetten en zeldzame natuur nog beter te beschermen en de recreatieve beleving voor inwoners en toeristen nog aantrekkelijker te maken. U krijgt nu de kans om daaraan mee te doen.

Meer weten en ook het ambitiedocument lezen? Kijk op www.nationaalparkhollandseduinen.nl. Volg NPHD ook op Facebook en Twitter.

Back To Top