skip to Main Content

Keep it clean day bij de Kennemer Duincampings

Zaterdag 21 september staan Camping Geversduin en Camping Bakkum geheel in het teken van de nationale ‘Keep it Clean Day’. Dit landelijke initiatief, dat officieel op vrijdag 20 september plaats vindt, daagt alle Nederlanders uit om een dag lang al het zwerfaval op te ruimen dat ze tegenkomen. Beide campings bevinden zich in één van de mooiste natuurgebieden van Nederlanden en hebben dan ook veel liefde en aandacht voor de natuur om hun heen. Er worden deze dag diverse acties ingezet door het personeel en ook gasten en bezoekers worden uitgedaagd een bijdrage te leveren. Helpt u ook een handje mee?


Camping Geversduin

Ullie begint de Keep it Clean day op Camping Geversduin om 10.00 uur met het voorlezen van een verhaal dat helemaal past binnen het thema. Terwijl de kinderen vervolgens om 10.30 uur samen met het recreatieteam kartonnen afvalbakken gaan schilderen en versieren, gaat de rest van het personeel met zo veel mogelijk gasten de camping over om afval te prikken en te verzamelen. Iedereen die een kwartiertje over heeft is van harte welkom om te helpen!
Plastic, karton en overig afval, het scheiden van het gevonden afval doen we samen. Weggooien of recyclen? Wij kiezen voor recyclen! Met het gevonden afval bouwen we vanaf 14.00 uur een fantastisch recycle kunstwerk. Een verloren wieldop, paraplu, speelgoed auto of plastic zak, alles wordt gebruikt. Deze leuke en leerzame dag wordt om 19.00 uur afgesloten met de ‘Afvalrace’, een soort levend stratego waarbij het thema natuurlijk ‘recyclen en scheiden’ is. Lekker rennen, springen en duiken met een leerzaam tintje.

Camping Bakkum
Ook op Camping Bakkum worden allerlei acties ingezet op zaterdag 21 september voor de Keep it Clean Day. Creatief met afval, kan dat? Jazeker! Om 10.30 uur gaat het recreatieteam tijdens CreativiTIJD aan de slag met de kinderen om met afval iets moois te knutselen. Op een afvalvrij speelveld is het heerlijk spelen. Daarom steekt het recreatieteam deze dag de handen uit de mouwen om samen met de kinderen, het geliefde speelveld afvalvrij te maken! Aan het eind van de middag, om 16.30 uur, leest Eeki de kleinste kinderen een verhaal voor over het milieu.
De hele dag worden er bij de receptie speciale vuilniszakken uitgedeeld aan gasten en bezoekers, om zo met elkaar het terrein helemaal afval vrij te maken. Aan het eind van de middag gaat het personeel al prikkend, onder begeleiding van een muziekje, wandelend vanaf het strand terug naar de camping. Haakt u ook gezellig aan?

Green Key Gold
Camping Geversduin en Camping Bakkum zijn beide onderscheiden met een Green Key Gold duurzaamheidskeurmerk. De hoogst mogelijke milieu erkenning. Het hele jaar door worden er allerlei inspanningen gedaan op het gebied van natuurbehoud en duurzaamheid.

Back To Top