skip to Main Content

Expositie ‘Waterbazen’ is officieel geopend

Persbericht Rijkswaterstaat

Op maandag 19 juni is de expositie met de titel ‘Waterbazen’ over 800 jaar Nederlandse strijd tegen het water officieel geopend. De expositie is van dinsdag 20 juni tot en met zondag 17 september 2017 te zien in de Grote of St.-Bavokerk in Haarlem (hoofdlocatie),  in het Haarlemmermeermuseum De Cruquius in Cruquius en het Rijnlandshuis in Spaarndam.

De opening werd verricht door de Directeur Generaal van Rijkswaterstaat, Michèle Blom in de Grote of St.-Bavokerk in Haarlem.

Michèle Blom: “Brunings en Conrad zijn twee iconen onder de ‘Waterbazen’ in ons land. Met verhalen van hun verdiensten kunnen we het waterbewustzijn in ons land vergroten. Dat doen we met deze expositie: lessen uit het verleden leren ons dat we dit land samen waterveilig en leefbaar kunnen houden.”

Expositie ‘Waterbazen’: 800 jaar ‘watergevecht’

‘Waterbazen’ geeft een prachtig overzicht van de Nederlandse strijd tegen het water. Rijkswaterstaat en de waterschappen speelden daarbij een belangrijke rol. De expositie besteedt uitgebreid aandacht aan waterbeheer in het verleden. Maar ook de huidige situatie en de toekomst worden multimediaal in beeld gebracht.

De expositie vindt plaats op 3 verrassende locaties:

De Grote of St.-Bavokerk in Haarlem (hoofdlocatie), het Cruquius Museum in Cruquius en het Rijnlandshuis in Spaarndam.

Het zijn verschillende exposities, maar met de gemeenschappelijke titel ‘Waterbazen’ en met gemeenschappelijke elementen over verleden, heden en toekomst van het Nederlandse water.

Samenwerking
Rijkswaterstaat heeft deze expositie in samenwerking georganiseerd met het Hoogheemraadschap Rijnland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier,Haarlemmermeermuseum De Cruquius en de Vereniging Vrienden van de Grote of St.-Bavokerk.

Back To Top