skip to Main Content

Duinbehoud weekend succes!

Het jaarlijkse Duinbehoud weekend was weer een succes! Een weekend vol interessante presentaties, pittige wandelingen, boeiende weetjes en recente ontwikkelingen. Ieder jaar worden alle vrijwilligers van Stichting Duinbehoud uitgenodigd voor een goed verzorgd weekend op locatie in of rondom de duinen. De vrijwilligers van Duinbehoud, bestaan uit duinconsulenten, het bestuur, de redactie van het blad Duin, het communicatie team en ondersteunende medewerkers.

In voorgaande jaren hebben de befaamde uitjes plaatsgevonden op locaties als Texel, Terschelling, Schoorl en Zeeuws Vlaanderen.

Voor dit jaar was de keuze gevallen op Katwijk, dat op steenworp afligt van bekende gebieden als Berkheide, Meijendel, Lentevreugd en de Coepelduynen.

De eerste avond stond gepland met een aantal interessante presentaties. Onderwerpen als ecologie en economie, de geschiedenis en ontstaan van Berkheide en Meijendel, en het beheer van deze laatsgenoemde gebieden. Bijdragen werden geleverd door onder andere Huys te Britten, Staatsbosbeheer en Dunea. Tijdens het dagprogramma werden locaties bezocht met verschillende thema’s: de nieuwe zeewering in Katwijk, de dynamisering van de zeereep bij de Wassenaarseslag en de regeneratie over twaalf jaar in Berkheide. Het dag programma sloot af met een fikse wandeling door de Kikkervalei en de Helmduinen in Meijendel. Op de laatste dag stond een rondleiding door de Noordduinen gepland: de Coepelduynen, en tot slot het Vlaggenduin. Een weekend vol inspiratie, leuke contacten, boeiende informatie en nieuwtjes. De deelnemers kunnen weer vooruit!

duinbehoud weekendFoto: C. van Schoonderwoerd, Meijendel juni 2015

Back To Top