skip to Main Content

Duin en strandtunnel in Wassenaar

Even lekker een stukje fietsen en wandelen. Duin en strand lokken menig recreant dwars door Wassenaar. Daarvoor moet wel een niet te onderschatten hindernis genomen worden: kruispunt Den Deijl. Vanaf afgelopen vrijdag (30 november) is dit beruchte stukje asfalt voor fietsers en voetgangers veranderd van een verplichte tussenstop in een wow!-ervaring. Het is bijna jammer dat je nu gewoon door kunt fietsen.

Veiliger, sneller en fraaier
Verbetering van de verkeersveiligheid van voetgangers en fietsers was vooral de aanleiding om de tunnel aan te leggen. De verwachting is dat er dagelijks honderden scholieren gebruik gaan maken van de nieuwe tunnel. Ook de doorstroming van het verkeer is erbij gebaat.
Het gaat Duinbehoud vooral om het uiterlijk van de tunnel, een ontwerp van architect Jasper Arends. Een mozaiek van duizenden kleine glastegeltjes, aan de ene kant de zee, aan de andere kant de duinen, geeft deze verbinding een fris en natuurlijk uiterlijk. Om een indruk te krijgen van de fietstunnel bij Den Deijl, kan je er digitaal een kijkje nemen. Je staat in het midden van de tunnel en kan 360 graden in het rond kijken.
Het moet een genot zijn om er elke dag doorheen te fietsen!

Foto: Melanie van Overveldt.

Fietstunnel Wassenaar: verbinding naar duin en strand

Back To Top